Nenechte se letos zaskočit a přezujte pneumatiky včas!
Nenechte se letos zaskočit a přezujte pneumatiky včas!

Nenechte se letos zaskočit a přezujte pneumatiky včas!

14. 10. 2024
0 Komentáře

Je čas na zimní pneumatiky! Přezujte včas a vyhněte se pokutám a nehodám

Přezutí na zimní pneumatiky je nejen povinností, ale hlavně otázkou bezpečnosti. Se zimou přichází kluzké silnice, a tak je čas připravit svůj vůz na nadcházející nástrahy počasí. 

 

Když teploty klesnou pod 7 °C, letní pneumatiky ztrácejí své klíčové vlastnosti, a to se může projevit nejen na brzdné dráze, ale i na celkovém ovládání vozidla. Přezutí na zimní pneumatiky je proto nezbytné, a to nejen kvůli legislativním požadavkům, ale především kvůli bezpečnosti.

 

Podle českého zákona musí být zimní pneumatiky nasazeny od 1. listopadu do 31. března, pokud se na silnici nachází sníh, led nebo námraza, nebo pokud se tyto podmínky očekávají.

Kdy je správný čas přezout?

Přezutí na zimní pneumatiky by mělo proběhnout ještě před příchodem prvních mrazů. Ideálním indikátorem je, když průměrná denní teplota klesne pod 7 °C. V tuto chvíli už letní pneumatiky nezajišťují dostatečnou přilnavost na vozovce. Navíc si včasným přezutím ušetříte dlouhé čekání v pneuservisu, protože s prvním sněhem se servisy rychle plní.

Co hrozí, když nebudete mít přezuto?

Pokud se vydáte na zasněžené nebo zledovatělé silnice s letními pneumatikami, riskujete nejen svou bezpečnost, ale také pokutu až 2 000 Kč. V případě nehody vás čeká krácení plnění od pojišťovny, která může snížit úhradu škody až o pětinu. To platí i v situaci, kdy nejste viníkem nehody.

Rezervujte si termín přezutí Vašeho vozu online vyplněním formuláře níže nebo zavolejte na telefon 723 23 24 25.

Rezervace termínu servisu:

    Přidat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Rubriky

    Poslední akce

    Provozujeme prodej a servis osobních i užitkových vozů, vybavený moderním servisním a diagnostickým zařízením. Provádíme i rozsáhlé a náročné opravy hnacích agregátů, převodovek a karoserií, včetně kvalitního lakování ve vlastní moderní lakovně. Nejen svým zákazníkům, ale všem motoristům poskytujeme 24 hodinovou NON-STOP asistenční službu na čísle +420 602 29 30 30. To vše již od roku 1993!
    Copyright © 2023. All rights reserved.